Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Gone with the Wind (1939)

Filmklassikeren over dem alle! Læs mere
Drama
224 min
Kan streames på
iTunes Blockbuster SF Anytime Rakuten TV

I filmklassikeren 'Borte med blæsten' lever den smukke Scarlett O´Hara (Vivien Leigh) en ubekymret og beskyttet tilværelse på plantagen Tara i staten Georgia. For Scarlett handler alt om, hvordan man tager sig bedst ud; især over for Ashley Wilkes (Leslie Howard). 
I 'Borte med Blæsen' danner Vivien Leigh og Clark Gable filmhistoriens vel nok mest berømte romantiske par, Scarlett O’Hara og Rhett Butler, i den stort opsatte fortælling fra USA’s sydstater i de turbulente år omkring den amerikanske borgerkrig. Hun er den selvstændige og viljestærke sydstatspige, der rammes af tragedie efter tragedie, da krigen bryder ud. Han er eventyreren, det sorte får i en anset familie, som bliver Scarletts tredje mand – den mand, som hun først for sent indser, at hun i virkeligheden elsker højest.

Filmen er en opvisning i dramatiske og tekniske landevindinger. Til optagelserne af det brændende Atlanta anvendte man alle de syv Technicolor-kameraer, der eksisterede på det tidspunkt. Hvis ubehagelige farver var nødvendige for at forstærke dramaet, blev de anvendt. Scenografen Cameron Menzies modtog en særlig Oscar for ”brugen af farve”. Hans indsats var så afgørende for filmens look, at produceren David O. Selznick gav ham titlen ‘production designer’ – et begreb, der her blev anvendt for første gang.

Rating star
5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.