Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Hændelsen

Vinder af hovedprisen i Venedig Læs mere
2022
Drama
100 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster Grand Hjemmebio Rakuten TV

Filmen 'Hændelsen' handler om den unge studerende Anne, som helt uplanlagt bliver gravid i 1960'ernes konservative Frankrig, hvor abort er ulovligt.

Hvis det ikke var slemt nok, så betyder et barn også udelukkelse fra sin uddannelse, og Anne er en dygtig og flittig studerende, som har store ambitioner for sin fremtid.

Anne har ikke noget ønske om at få et barn lige nu, men da det er ulovligt for læger at foretage aborter, må hun gå andre veje. På samme tid må den unge kvinde for alt i verden passe på, hvem hun fortæller om både sin graviditet og ønsket om abort.

'Hændelsen' fortæller den rystende historie om illegal abort og konsekvenserne for de involverede. Filmen er baseret på den franske stjerneforfatter Annie Ernaux' roman af samme navn.

Den franske film vandt den prestigefyldte hovedpris, Guldløven, under Venedig Film Festivalen, da juryen, anført Parasite-instruktøren Bong Joon-ho, enstemmigt overrakte den eftertragtede statuette til filmens instruktør, Audrey Diwan. (copyright: kino.dk)

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.