Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Halal Cinema - Arabian

1969
Smuk, hjertevarm dokumentar med biografen som prisme for rigtig mange principielle og endnu polariserende aspekter af nutidens Tunesien. Men med en højst usædvanlig talsperson i centrum, nemlig den filmelskende imam Ali Khatib, der ikke bare taler for filmmediets potentiale som formidler af dannelse og etik. Næh, Ali vil såmænd istandsætte og genåbne en biograf, der har stået lukket i 25 år i byen Ksour Essef.

Det kaster ham ud i gevaldig modvind foran lokalradio-mikrofonerne, og når han er hos frisøren. Alle har en holdning til biografen som institution, så emnet er en fantastisk samtalestarter. Og da Ali og filmmageren Amine Boukhris gør fælles front med en gruppe studerende, der deler deres visioner, opstår der øjeblikke af helt rørende magi.

For de religions- og Tunesien-interesserede rummer ’Halal Cinema’ mange gaver. Både Alis besindige og klare forklaringer af bønnekaldets forskellige former, hans erindringer om en anden tids biografkultur, hans ukuelige optimisme og vilje til at reformere islam lokalt – via god filmsmag!
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.