Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

In the Heart of the Sea

Virkelighedens Moby Dick Læs mere
2015
Drama
121 min
Kan streames på
SF Anytime iTunes Google Play Blockbuster Rakuten TV Netflix

Filmen 'In the Heart of the Sea' følger hvalbåden Essex, der den 12. august 1819 sætter kurs mod det sydlige Atlanterhav fra havnen i Nantucket.

Rejsen forventes at vare 2½ år, og det endelige mål er Stillehavet ca. 3.000 km ud for Sydamerikas kyst, hvor der går rygter om en stor bestanddel af kaskelothvaler, der primært jages pga. af den dyrebare spermacet.

Kaptajnen, George Pollard, har fået sin stilling ad nepotistiske omveje, og det er førstestyrmanden, Owen Chase, der besidder den egentlige maritime erfaring. Allerede efter få dages sejlads står kaptajnens hovmod for forfald, da skibet sejler direkte ind i en storm, men den ødelæggende søgang bliver kun starten på et langt mareridt. I jagten på den ultimative fangst møder skibet en gigantisk kaskelothval, som får skæbnesvanger betydning for alle ombord.

Herman Melville skrev sin store amerikanske roman, ’Moby Dick’, delvist inspireret af den virkelige historie om Essex og dets møde med en usædvanlig aggressiv tandhval. Tragedien blev senere nedfældet af de overlevende sømænd, og for 15 år siden opstod der fornyet interesse for hændelsen, da Nathaniel Philbrick udgav sin prisvindende bog ’In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex’.

Den filmiske udgave af begivenheden er instrueret af Ron Howard, der tidligere har portrætteret karakterer i ekstreme situationer i Backdraft, Apollo 13 og Rush. Hovedrollen spilles af Chris Hemsworth. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.1
/6
Brugerne
Rating star
2.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere adventure-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.