Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Heksen (2022)

Benjamin Christensens stumfilmklassiker Læs mere
Dokumentar
145 min

I en blanding af dokumentariske og dramatiserede sekvenser kortlægger Benjamin Christensen i ’Heksen’ heksetroens historiske rødder fra middelalderen og op gennem det 20. århundrede, hvor den blandt andet kobles til moderne, nervøse lidelser.

Filmen begynder som et slags lysbilledforedrag, men skifter snart over i en levende genskabelse af heksetroens verden, med kosteskaftsflyvning, heksesabbater og parrelystne djævle. En gammeljomfru lister en tår heksebryg i en munk, så han lystent kaster sig over hende.

En fattig kone anklages og torteres indtil hun angiver en række medsøstre. I et klosters indestængte atmosfære gribes alle nonnerne af blasfemisk vanvid. Christensen optræder selv som Satan, med vortet hud og en lang, vellystigt spillende tunge, og hans dominerende personlighed præger filmens stemning og stil fra start til slut.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere fantasy-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.