Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Hilma

Biografi om Hilma af Klint Læs mere
Drama
114 min
Kan streames på
Viaplay
Fallback image

Filmen tegner et portræt af svenske billedkunstner, Hilma af Klint (1862-1944) liv.

Ligesom Vincent van Gogh brød hun først igennem efter sin død og er i dag en international superstjerne. Hilma var forud for sin tid, og hun vidste det. Hun forstod, at omverdenen ikke var parat til hendes kunst og besluttede derfor, at værkerne ikke måtte vises før 20 år efter hendes død. Da hendes billeder blev offentliggjort, omskrev hun kunsthistorien.

Den Oscar-nominerede mesterinstruktør, Lasse Hallström (ÆBLEMOSTREGLEMENTET, CHOKOLAT), har lavet en engelsksproget film om Hilma, som undersøger hendes gådefulde liv, som først for nylig er begyndt at blive gransket. Hun var en pioner indenfor abstrakt kunst, et feministisk ikon i en tid, hvor mænd lavede alle reglerne, og så var Hilma nysgerrig på den spirituelle verden, som blev hendes kald.

Hilma spilles i forskellige aldre af Lena Olin og Olins og Hallströms datter, Tora Olin, som debuterer som filmskuespiller.

Rating star
6
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.