Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Hør, var der ikke en som lo? (1978)

Arbejdsløshed i 30'erne Læs mere
Dansk
102 min
Kan streames på
SF Anytime iTunes Blockbuster

Det danske periode-drama 'Hør, var der ikke en som lo?' følger en ung, unavngiven arbejdsløs mand, der drømmer sig igennem tilværelsen, men samtidig må forholde sig til de barske realiter i 1930'ernes kriseramte Danmark.

Instruktør og manuskriptforfatter Henning Carlsen har frit baseret filmen på Eigil Jensens roman af samme navn, der netop sætter spot på den hårde krise i mellemkrigsårene præget af arbejdsløshed, fattigdom og sult.

I 'Hør, var der ikke en som lo?' sætter Carlsen derved sin egen samtid i 1970'erne i perspektiv, dog uden at filmen fungerer som en socialrealistisk opsang. Instruktøren er langt mere interesseret i den humoristiske fremstilling af den drømmende mand fanget i hverdagslivets banaliteter, lidt ligesom hans fremstilling af den lidende kunstner i hans mesterværk 'Sult'.

Det var skuespiller Jesper Christensen helt store gennembrud, og rollen indbragte ham også en Bodil. Det samme fik Otto Brandenburg for hans præstation som den skindøde og nærmest dæmoniske graver. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.7
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere danske film

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.