Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Hoffmanns eventyr

“Her bliver opera frisat fra sine materielle og menneskelige begrænsninger,” sagde nybølgens gudfar André Bazin om ’Hoffmanns eventyr’. Denne eksplosionsrække af farver, teknisk blær og uhildet følelsesfuldhed hyldes desuden af så forskellige stemmer som Martin Scorsese og zombie-mesteren George A. Romero, der kalder den sin absolutte yndlingsfilm (!).

Filmen er i sig selven kinesisk æske af britisk-fransk-tysk kulturhistorie: Det outrerede britiske film-makkerpar Michael Powell og Emeric Pressburger filmatiserede i 1951 franske Jacques Offenbachs opera ’Les Contes d'Hoffmann’, der igen er baseret på tre af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmanns overnaturlige, gotiske fortællinger.

Offenbach skrev Hoffmann ind som hovedperson i både fortællingerne og rammen, sådan at det er forfatteren selv, der forelsker sig i en robotkvinde og siden narres en venetiansk kurtisane på jagt efter hans skygge. Til sidst mister endnu en elsket kvinde, den sygdomsramte sopran Antonia, som den onde Doktor Mirakel tager livet af ved at få hende til at synge. Hoffmann bliver spillet og sunget af tenoren Robert Rounseville.

Jacques Offenbach skrev ca. 100 operetter, blandt dem ’Orfeus i underverdenen’ og ’Ba-Ta-Clan’. Han døde i 1880 uden at få sat det sidste nodetegn i ’Les Contes d'Hoffmann’. En komponistven sørgede for at den blev færdiggjort og opført fire månere senere.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.