Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Homeward - Ukrainsk film

1969
‘Homeward’ er et sørgmodigt far/søn-drama, der udspiller sig blandt muslimske tatarer på Krim-halvøen – i skyggen af krigen mod russerne, tvangsdeportationer og sekularisering.

Alims storebror er lige død i krigen. Faren Mustafa insisterer på at begrave ham i Krims muld ved siden af farfaren. Men det modarbejdes af både den afdøde mands sekulære hustru, af tanten ved søbredden, af militære vejkontrollører, læger mm. Bestikkelsen er så indgroet, at det er fortvivlende.

Mustafa er desværre også forstokket og nægter Alim nogen som helst glæde, inklusiv den journalistuddannelse i storbyen, han brænder for – med henvisning til en månedlang sørgeperiode, som traditionen foreskriver. De to kommer dog hinanden en smule nærmere, da faren (der selv er krigsveteran) træner ham i knivkamp, og da de må stikke af fra en politikontrol.

Skuespillet og kameraarbejdet er i verdensklasse, og filmen blev udtaget til den prestigefyldte hovedkonkurrence i Cannes. Filmen lever på den stærke indignation og realisme, som vi kender godt fra mange østeuropæiske værker.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.