Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Human Scale

Dokumentar om Jan Gehls byplanlægning Læs mere
2013
Dokumentar
77 min
Kan streames på
DanishDox Blockbuster

I dokumentarfilmen 'The Human Scale' har den verdenskendte danske arkitekt, Jan Gehl, og hans hold visioner om at indrette byer med fokus på menneskers behov og adfærd.

Deres mål er, at byerne bygges på livskvalitet, bæredygtighed og menneskevenlighed. Altså en humanistisk mission, der bliver ført ud i livet i nogle af verdens største byer.

Fra Times Square i New York til jordskælvsramte Christchurch i New Zealand og regeringens fokus på bæredygtige løsninger i Dhaka, Bangladesh skildres et behov for radikal nytænkning i menneskets vilkår i de moderne byer.

Filmen formidler Gehls mangeårige arbejde med byplanlægning i dansk og international kontekst og blev vist på CPH:DOX 12

Andreas M. Dalsgaard, der er filmens instruktør, er også antropolog med studier i Danmark og Frankrig, og han har tidligere instrueret dokumentarfilmene 'Afghan Muscles' (2008) og 'Cities on Speed: Bogota Change' (2009), hvoraf sidstnævnte også har byen som omdrejningspunkt.

'The Human Scale' udforsker, hvad der sker, når man sætter mennesket i centrum i planlægningen af byrummet.

* Fejl i magasinet
Der har desværre sneget sig en pinlig fejl ind i februar-magasinet i omtalen af ’The Human Scale’. 
I omtalen skriver vi, at Jan Gehl døde sidste år, hvilket ikke er sandt. Han er i højeste grad i live. Jan Gehl er blevet notificeret om fejlen, og vi beklager den naturligvis meget.

Rating star
5.3
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.