Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Hvis ikke os, hvem så?

Baseret på en sand historie Læs mere
2011
Drama
124 min

I det tyske drama 'Hvis ikke os, hvem så?' kaster de studerende Bernward Vesper og Gudrun Ensslin sig ud i en lidenskabelig kærlighed i den kvælende atmosfære af et provinsielt Vesttyskland i begyndelsen af 60'erne.

Dedikeret til magten af det skrevne ord finder Bernward og Gudrun et bogforlag, hvis første udgivelse paradoksalt nok er en kontroversiel publikation af Bernwards fars tidligere arbejde, alment kendt og udstødt som værket af en berygtet nazistisk forfatter.

Bernward forsvarer sin fars evner, selv om han står i skyggen og lider under sin fars suspekte fortid. Gudrun stiller også indgående spørgsmål til sin egen fars rolle under Hitlers Tredje Rige.

Påvirkelige overfor den stigende rastløshed over samtiden, maner det unge par sig op og langer ud efter den voksende konformisme og benægtelse, der hersker omkring dem. Efter deres tumultagtige forhold er tæt på en brat afslutning på grund af Bernwards utroskab, begynder de på en frisk, da de i 1964 flytter til Vestberlin.

Her forener de kræfter med venstreorienterede forfattere og politiske aktivister og bliver en del af den voksende globale opstand med mottoet: "Hvis ikke os, hvem så? Hvis ikke nu, hvornår så?"

'Hvis ikke os, hvem så?' er baseret på den sande historie fra en eksplosiv æra.

Rating star
3
/6
Brugerne
Rating star
3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.