Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Into the Ice

Rejsen til isens indre Læs mere
Dokumentar
86 min

På trods af mange års forskning, har vi stadig ikke noget klart svar på, hvor hurtigt den grønlandske indlandis smelter. Det er det spørgsmål, som instruktøren Lars Henrik Ostenfeld vil prøve at finde svar på, når han tager på ekspedition sammen med tre af verdens førende glaciologer: Alun Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen og Jason Box. De tre forskere kæmper en stadig kamp for at forstå omfanget og konsekvenserne af klimakrisen; de indsamler og analyserer vigtige data, der skal gøre os alle klogere på, hvad vi står med, og hvor vi skal hen, når vi taler stigning af vandstanden i vores verden.

Meget forskning i dag foregår via satellitter, radarmålinger og computermodeller. Men det er slet ikke nok – det er nødvendigt at være til stede på isen for, for alvor at forstå den, siger forskerne i filmen.  

Lars og professor Aluns Hubbard rejser ud i et af de vildeste og mest ekstreme landskaber på jorden og dybt ind i klimaforandringernes smeltende hjerte. Bundet til intet andet end deres reb kravler de ned i isens mørke uden at ane, hvad de vil finde, eller hvor det ender. Det er både en rekorddyb nedstigning og banebrydende forskning, som vil kaste nyt lys over, hvor meget smeltevand isen rummer, og hvad der sker med isen, når vandet flyder ned i den og ind under den.

Og lad os bare slå fast - det er et udfordrende eventyr, filmens instruktør har begivet sig ud på. En ting er at tænke, ”jeg skal bare med ned i det hul der midt i isen 180 meter nede.” En anden ting er at stå der – PÅ KANTEN og høre, hvordan isen rykker sig og så fire sig ned i dybet med blot et reb som kontakt til verden deroppe!

Lars Ostenfeld finder også ud af undervejs, at forskermiljøet er kompetitivt. Man kæmper om de samme midler og alle vil gerne bibringe vigtige resultater. Alligevel arbejder de tre forskere, vi møder i filmen sammen. De har det tilfælles, at de sætter deres liv på spil, fordi de ultimativt har samme mål: At bringe ny viden om indlandsisen, som kan hjælpe os til at forstå, hvordan vi skal agere nu – og i fremtiden.

Rating star
6
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.