Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Idealisten

Dansk koldkrigs-thriller Læs mere
2015
Thriller
114 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster Grand Hjemmebio iTunes Viaplay Rent & Buy

'Idealisten' starter i koldkrigstidens 1968, hvor et amerikansk B-52 bombefly styrter ned i Grønland nær den amerikanske militærbase Thule Air Base. Flyet havde fire brintbomber i sin last, men regeringen får straks styr på oprydningen, og sagen er snart et overstået kapitel i Danmarkshistorien.

20 år senere støder en ung ihærdig radiojournalist ved navn Poul Brink på flere sammenfald af alvorlige sygdomstilfælde blandt de tidligere Thulearbejdere. Han begynder at grave i sagen og opdager snart, at sandheden bag flystyrtet er mere omfattende og langt mørkere end antaget. Den danske og amerikanske regering har god grund til at møde ham med larmende stilhed, men Brink har ikke tænkt sig at fortie noget.

Den danske spændingsfilm ’Idealisten’ omhandler højspændt politisk materiale på fod med 'Alle præsidentens mænd' og Kongekabale. Modsat sidstnævnte bygger Christina Rosendahls film på autentiske begivenheder, hvilket understøttes af et overbevisende arkivmateriale. I hovedrollen som Brink ses det danske stortalent Peter Plaugborg, der flankeres af Søren Malling. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Rating star
4.6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere thrillers

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.