Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Ikon og femme fatale - Irans kvinder 60 år

1969
Den helt store modernistiske stemme i moderne persisk digtning, Forugh Farrokhzad, spiller hovedrollen i kortfilmen ´Courtship´ skabt for canadiske penge af hendes livspartner og kunstner Ebrahim Golestan. Filmen fortæller om kunsten at kurtisere i iranske aftapning og indgik oprindeligt i en antologi med andre landes tilsvarende ritualer.

’Cry of Midnight’ er en iransk genindspilning af Charles Vidors berømte ’Gilda’ fra 1948. Den er moralsk sort, psykologisk fortættet, og den rummer en af de essentielle femme fatale-figurer i iransk film, Parvin Ghaffari, der bl.a. har et fire minutter langt sangnummer i filmen, som man bestemt ikke finder i ’Gilda’.

På herresiden ser vi den populære stjerne Fardin som den unge mand, der bliver rodet ind i kriminelle bandeaktiviteter, men gradvist finder tilbage til den renhjertede pige, han er forelsket i.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.