Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Inside Llewyn Davis

The freewheelin' Llewyn Davis Læs mere
2014
Drama
104 min
Kan streames på
SF Anytime Viaplay Blockbuster Grand Hjemmebio Rakuten TV

'Inside Llewyn Davis' følger musikeren Llewyn Davis, der forsøger at slå igennem som folk-sanger i New York i 1961. Men hans dybtfølte, indadvendte musik passer ikke til musikbranchen, der søger den lettere og mere optimistiske poplyd.

Det bliver derfor kun til små scenejobs på den lokale bule, og det lille pladeselskab, der tidligere har udgivet en duetindspilning med ham, tror ikke på hans fremtid som solokunstner.

Pengene er der derfor ikke mange af, og Llewyn lever fra hånden til munden og overnatter på en sofa hos sin utilfredse veninde. Trods modstanden og forhindringerne nægter den lidende kunstner at give op og sætter kursen mod en større og potentielt mere indbringende fremtid.

Trods den grundlæggende grå stemning, fornægter auteur-parrets tørre humor sig ikke. Men samtidig er ’Inside Llewyn Davis’ et nyt eksempel på, at instruktørerne på plotsiden formår at forny sig gang på gang, og i deres nyeste film foregår handlingen over en uge, hvilket ender med at blive en knivskarp pointe.

Filmen hylder den kreative bølge, der kom ud af Greenwich Village i perioden med en række folk-sange fremført til perfektion af bl.a. skuespillerne Oscar Isaac, Justin Timberlake og Carey Mulligan.

’Inside Llewyn Davis’ appellerer dog til andre end folk-entusiaster med sine bredt favnende, filmiske kvaliteter og tankevækkende plot.

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
4.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere musikfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.