Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Inuk

Grønlands mest prisvindende film Læs mere
2014
Drama
90 min
Kan streames på
Blockbuster

Filmen 'Inuk' handler om titelkarakteren, en grønlandsk teenager med en svær barndom i Nuuk. Drengen har en alkoholisk mor og en voldelig stedfar, så inden længe bliver han sendt til en plejefamilie i det nordvestlige Grønland.

Inuk kommer nu så langt væk fra sit byliv med computerspil og rockmusik, som han overhovedet kan, og knægten bliver kastet ud i en fremmed verden med hundeslæder, sæljagt og et landskab fyldt med sne og is. Men vigtigst af alt opstår der et overraskende, umage venskab mellem drengen og en lokal jæger, der oplærer ham til at kunne leve i den barske, grønlandske natur.

Grønlandske film er ikke hverdagskost i hovedlandets biografer. Det er måske på vej til at ændre sig. Tidligere på året havde Inuk Silis Høeghs dokumentar Sume - Lyden af en revolution premiere, og nu har endnu en produktion fra verdens største ø fundet vej hertil efter fire års sejrsgang med adskillige priser på diverse filmfestivaler rundt om i verden.

'Inuk' er skrevet i samarbejde med den franske antropolog Jean-Michel Huctin og byder på et indblik i en kultur, der for mange danskere er nærmest ukendt. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.