Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Jimi Hendrix: Electric Church (uden undertekster)

Dokumentar
89 min

'Electric Church' fortæller historien om The Jimi Hendrix Experiences indblanding i The Second Atlanta International Pop Festival - kendt som Southern Woodstock - da de optrådte som hovednavn under festivalen i 1970.

Jimi Hendrix blev tungen på vægtskålen for festivalen, der efterfølgende er blevet ophøjet til at stå som et verdenskendt kulturelt arrangement. 'Electric Church' giver et unikt indblik i det legendariske band, når Billy Cox, Mitch Mitchell, Paul McCartney, Steve Winwood, Rich Robinson, Kirk Hammett, Derek Trucks, Susan Tedeschi og mange flere interviewes.

I filmen indrømmer legenden Paul McCartney, at han tilbeder Hendrix. Han siger: "We all played guitar. We all knew a bit. But he seemed to know more than us”.

Den ikoniske optræden på festivalen var ikke bare skelsættende inden for musikhistorien; den var også væsentlig i en socialpolitisk sammenhæng. Det mere provinsielle publikum tog ikke særlig godt imod de mange "langhårede" bands tilbage i 1970 - og det var svært for mange at se en sameksistens mellem hvide og sorte artister på scenen. Atlanta Pop festivalen ønskede at nedbryde de konservative forestillinger, og fordi Hendrix' musik og budskaber i høj grad handler om universel kærlighed, så var han ideel som festivalens første booking. 

Filmen byder blandt andet på fantastiske liveoptrædender og sjældne interviews med Jimi Hendrix - og så er den en mulighed for at høre sange som 'Stone Free', 'Purple Haze', 'All Along The Watchtower', 'Foxy Lady', 'Hey Joe' og mange flere.

Filmen vises uden danske tekster.

Rating star
1
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.