Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Jiro Dreams of Sushi

Verdens bedste sushi? Læs mere
2012
Dokumentar
82 min

'Jiro Dreams of Sushi' handler om en verdensberømt sushi-restaurant i Tokyo, der har modtaget tre Michelin-stjerner. Sushi-restauranten Sukiyabashi Jiro kan kun rumme ti gæster ad gangen og ligger i en af Tokyos undergrundsstationer.

Alligevel er det den første restaurant af sin slags til at modtage tre michelin-stjerner i den prestigefyldte mad-guide. Det skyldes i høj grad restaurantens 85-årige indehaver, sushimesteren Jiro Ono.

Dokumentaren følger hans lidenskab for kunsten at lave sushi og bestræbelsen på at lave det perfekte stykke. Centralt i filmen er Jiros forhold til sin ældste søn Yoshikazu, som står til at overtage Jiros sushi-imperium.

Filmen handler ikke blot om sushi, men i lige så høj grad om perfektionisme som et mål for madlavningens kunst og sætter også fokus på globalt overfiskeri som et resultat af sushiens tiltagende popularitet.

'Jiro Dreams of Sushi' er instruktøren David Gelbs første film i spillefilmslængde, og han fører også selv kameraet.

Rating star
4.3
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.