Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Klassen

Guldpalme-vinderen fra 2008 Læs mere
2009
Drama
128 min
Kan streames på
SF Anytime HBO Nordic
'Klassen' (Entre les murs), den seneste vinder af Guldpalmerne i Cannes, udspiller sig over ét år i et klasseværelse i et etnisk blandet og socialt belastet kvarter i Paris.

Skolelæreren François Begaudeau, der spiller sig selv og også har skrevet bogen bag filmen, underviser efter sokratiske principper:

Han fører samtaler med eleverne og får dem til at tænke over deres egen situation fremfor at holde forelæsninger. Og grebet virker, for eleverne i klassen yder ham modspil og argumenterer for egne synspunkter, så det er en fryd at se og høre på.

Både læreren og hans elever er virkelige nok. Det samme er dramaet, der er vokset naturligt frem gennem det år, hvor Laurent Cantet har fulgt livets gang i klasselokalet. Her spejles det store i det små. Skolens mikrokosmos er klangbund for samfundets makrokosmos.

På kanten af konfirmationsalderen er det sociale udskilningsløb allerede i gang, men også solidaritet og omsorg præger det etniske kludetæppe, som udgør François Begadeaus skoleklasse.

Og så er der lige alle de andre ting, som de vordende parisiske verdensborgere må døje med: Familie, venner og de første knubs fra virkeligheden.

'Klassen' er instrueret af Laurent Cantet.

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.