Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Krabat (1978)

Animation
73 min

Det sorbiske folkeeventyr ‘Krabat’ - om møllerdrengen af samme navn - er ved Zemans hånd omdannet til en mørk animationsfilm fuld af både gru og håb. Krabat kommer i lære hos en møller, der viser sig at være djævelen selv. Krabat indser, at han og de andre lærlinge er i den største fare. Alt håb synes ude, men kærlighed har det med at finde vej til selv de mørkeste steder.

Filmen er baseret på den tyske børnebogsforfatter Otfried Preußlers bog ‘Krabat’ fra 1971. Fortællingen om Krabat er tæt pakket med sort magi og lurende ondskab. Men midt i mørket findes venskab og kærlighed, der gør erfaringer med magtens mange ansigter og tilmed døden til at bære. Zeman lod sig inspirere af tysk ekspressionisme fra starten af 1900-tallet i sine papirklip-animationer, der yderligere vækkes til live af diverse Zemanske tricks med live-action-elementer indflettet i det scenografiske udtryk.

Vi viser ‘Krabat’ med dansk tale. Filmen anbefales fra 7 år.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Flere familiefilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.