Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

La llorona - De dødes dag 2022 - Event

1969
Politisk gys, fantasy og retssalsdrama i én pakke – og en frapperende billedfortælling om hemmeligheder og løgne. ´La Llorona´ er titlen på en berømt spøgelsesfortælling, og i denne farverige og dybt originale nyfortolkning fra Guatemala spiller centralamerikansk historie en vigtig rolle.

Den aldrende Enrique Monteverde skal retsforfølges for et folkemord, der fandt sted 30 år tidligere, mens han var general i hæren. Mens demonstranter samles uden for hans families store hus, går han amok med et gevær i den tro, at en mystisk kvinde har sneget sig ind i hjemmet. Monteverde skræmmer halvt livet af tjenerstaben, der allerede har oplevet en del voldsomme udbrud, men hans kone mener, at hans handlinger udspringer af demens.

Men den grædende kvinde, Monteverde hører, er ånden La Llorona er vendt tilbage for at søge retfærdighed over de mange faldne i Guatemalas lange borgerkrig og massemordet på landets maya-befolkning. Og der er da også en slående lighed mellem Julio Diazs, der spiller Monteverde, og Guatemalas tidligere diktator José Efraín Ríos Montt, som i 2013 blev kendt skyldig i folkemord.

Endnu mere tankevækkende og ildevarslende er skildringen af den udbredte meddelagtigheds-kultur, som ofte ligger bag et terror-regime.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.