Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Landskab efter slaget

‘Landskab efter slaget’ åbner med en af de mest berømte sekvenser i Wajdas samlede værk: Efter at være blevet befriet af amerikanske styrker, strømmer koncentrationslejrfanger ud af barakkerne, smadrer vinduerne, tager deres stribede fangedragter af og smider dem ind i et flammende bål.

Den euforiske oplevelse af nyvunden frihed bliver dog for de fleste hurtigt erstattet af erkendelsen af ikke at have noget sted at tage hen.

Hovedpersonen Tadeusz interesserer sig ikke for meget andet end at få sine bøger tilbage, og han føler sig lige så fremmedgjort over for sine medfanger som over for sine fangevogtere.Han knytter dog et spinkelt og skrøbeligt bånd til den jødiske kvinde Nina, som har mistet alt og alle i krigen.

Wajdas film er en intens og gribende skildring af en verden, hvor isolation er blevet den dominerende menneskelige tilstand. ‘Landskab efter slaget’ er baseret på en roman af Tadeusz Borowski, der selv var overlevende fra Auschwitz.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.