Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Laputa: Slottet i himlen (1986)

Animationsfilm om et legendarisk svævende slot Læs mere
Animation
124 min
Kan streames på
Netflix

'Laputa: Slottet i himlen' er en animationsfilm fra Hayao Miyazaki der igen involverer flyvende objekter og storslåede landskaber.

En nat sker der noget mærkeligt i drengen Pazus liv. En bevidstløs pige med en lysende halskæde falder langsomt mod jorden. Pazu griber den næsten vægtløse pige og bringer hende med hjem.

Pazu finder ud af, at hun hedder Sheeta og er på flugt fra nogle griske luftpirater og skruppelløse militæragenter.Begge forfølgere er ude efter at finde Laputa, et legendarisk slot på en svævende ø, som Sheeta og hendes halskæde måske er forbundet til.

Selvom ’Laputa: Slottet i himlen’ er produceret i 1986, er det første gang, filmen får premiere i de danske biografer. Animationsfilmen er instrueret af Hayao Miyazaki, der har nydt stor succes over hele verden, siden han modtog en Oscar for ’Chihiro og heksene’ (2001).

Den nu 72-årige japaner er én af verdens mest prominente animatorer og en af de få ikke-amerikanske konkurrenter til Disney/Pixars dominans inden for animationsfilmgenren. Som instruktør har han bl.a. stået bag film som ’Min nabo Totoro’ (1988), ’Prinsesse Mononoke’ (1997) og ’Ponyo på klippen ved havet’ (2008).

'Laputa: Slottet i himlen' fik dansk biografpremiere i 2012.

Rating star
5.2
/6
Brugerne
Rating star
4.6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Flere adventure-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.