Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Lumière!

Filmhistoriens arv Læs mere
2017
Dokumentar
90 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Filmen 'Lumière!' handler om de to brødre, Auguste og Louis, som i 1895 opfandt kinematografen, der var med til at optage nogle af de allerførste film i de levende billeders historie.

Dokumentaren er en hyldest til Lumière-brødrenes arbejde, og fra mere end de 1400 film de skabte, er der blevet udvalgt 114 med kommentarer af instruktøren.

Enten er filmene betragtet som mesterværker eller har hidtil været ukendte optagelser og er nu samlet i denne restaureret udgave for at fejre brødrenes arv og starten på filmhistorien.

'Lumière!' er instrueret af Thierry Frémaux, der er direktør for Cannes Film Festival og Institut Lumiére i Lyon. Brødrenes tidligere film, der bl.a. inkluderer 'Arbejderne forlader Lumières fabrik i Lyon' og 'Et togs ankomst til Ciotat-banegården', bestod af hverdagsbilleder og var uden klip eller kamerabevægelse.

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
5.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.