Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Maborosi - Kore-eda - Event

1969
Kan streames på
iTunes
En ‘Maborosi’ er ifølge gamle japanske sagn en form for lysskær, som fiskere på havet betages af og forfølger for aldrig at vende tilbage. Disse sagn spiller en vigtig rolle i Hirokazus Kore-edas debutspillefilm, skønt filmen selv aldrig slipper sin realistiske forankring.

Hovedpersonen er den unge kvinde Yumiko, hvis mand uden varsel eller forklaring begår selvmord. Yumiko forsøger at forstå og komme videre med sit liv, men minderne er knyttet til alle de nære omgivelser – og de rejser med hende, da hun flere år senere gifter sig igen.

At gøre fravær nærværende er ikke en nem opgave, men fotografen Masao Nakaboris sanseoverskridende smukke, naturfarvede stemninger af interiører gør melankolien både sanselig og vedrørende. På lydsiden er det Chen Ming-chang (hofkomponist for bl.a. en anden asiatisk mesterinstruktør, Hou Hsiao-hsien), der skaber tyste stemninger af skønhed og smerte.

Måske er det synæstetiske begreber som ´lydbilleder´ og ´lystoner´, der bedst beskriver filmens trancendentale kvaliteter – under alle omstændigheder er Hirokazus Kore-edas første film sådan en sansemæssigt subtil og samtidig effektfuld størrelse, hvor ord på en måde ikke rigtig slår til.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.