Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Macunaima

Den vilde 'Macunaima' er et nøgleværk inden for den såkaldte tropiske fase – Tropicália – hvor censuren tvang Cinema Novos instruktører ind i allegorier og symbolisme – om end det er en af filmhistoriens mere ekstravagante nødløsninger. Hovedpersonen Macunaima fødes voksen og sort midt i junglen, men bliver mirakuløst hvid og rejser til byen, hvor han blandt mange eventyr møder en smuk kvindelig by-guerilla og kæmper mod onde, kapitalistiske kannibaler.

Med sin sammenblanding af junglemyter og populærkultur tegner 'Macunaima' et underholdende billede af den mangfoldige brasilianske kultur. Men den er i bund og grund en kritik af et Brasilien, der fortærer sine egne indbyggere – i filmen helt bogstaveligt. Historien er forbløffende nem at gå til, og 'Macunaima' blev den første Cinema Novo-film, der nød stor folkelig popularitet.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.