Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Mandela - Vejen til frihed

Nelson Mandelas liv Læs mere
2014
Drama
141 min
Kan streames på
SF Anytime iTunes Blockbuster

Filmen 'Mandela - Vejen til frihed' handler om hvordan Nelson Madela ændrede sit lands historie. I en ung alder gennemgår den lille sydafrikanske dreng, Nelson, en manddomsprøve, der skal styrke ham for livet.

År senere har den selv samme dreng udviklet sig til en ressourcestærk, succesfuld ung advokat, der på trods af Apartheid-systemets åg forsøger at arbejde sig frem i verden, mens han nyder godt af både kvinder og hurtige biler.

Men Mandela kan ikke længere lukke øjnene for, at han lever i et land, der undertrykker sin sorte befolkning, og han lader sig derfor involvere i rettighedsorganisationen ANC, hvor han hurtigt bliver frontfigur.

Da en fredelig demonstration udvikler sig til en ren massakre, tyr Mandela og de andre ANC-brødre til mere voldelige løsninger, og da de efterfølgende arresteres bliver udfaldet livstid i fængsel. 27 år senere får folket dog sin vilje, og Mandela sættes fri for at ændre sit lands historie gennem troen på demokrati og tilgivelse.

Historien om Nelson Mandela (1918-2013) er fortalt mange gange før, men dette er første gang, en film bygger på mandens egen selvbiografi og produceret med Mandelas godkendelse.

Den legendariske frihedskæmper portrætteres af Idris Elba, der især er kendt for at spille stærke figurer i bl.a. ’The Wire’ (2002-08) og ’Pacific Rim’ (2013), mens Bonds nye Miss Moneypenny, Naomie Harris, ses som Winnie Mandela.

Rating star
5
/6
Brugerne
Rating star
3.6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.