Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Manson kulten

Fallback image

´Helter Skelter´ var oprindeligt en dramatiseret dokumentar i to dele, men den fik også biografpremiere (bl.a. i Danmark i 1977) som én film under titlen ´Manson kulten´. I centrum står den bølge af brutale drab, der fejede gennem L.A. kort efter ’the summer of love’, og de undersøgelser og retssager, der til sidst førte til overbevisning af Charles Manson og flere medlemmer af hans ´familie´.

Baseret på bogen med samme navn af kriminalbetjenten Vincent Bugliosi er det næppe overraskende, at filmen er velresearchet og fremstår lødig, selvom den er skåret ned til halvdelen af sin oprindelige længde og ikke beskæftiger sig særligt kritisk med politiarbejdets mangler. Blandt de mange foruroligende detaljer hører det faktum, at en af forsvarsadvokaterne blev dræbt af Manson-’familien’ under retssagen.

Manson og hans højrehånd Susan Atkins stirrer med udspilede øjne og dræbte – ud over sagesløse mennesker – den romantiske erindring om ’the summer of love’. ´Helter Skelter´ fortæller en kompliceret historie med stor narrativ klarhed og griber seeren ved struben.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.