Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Marina Abramovic: The Artist Is Present

Modig performancekunst Læs mere
2013
Dokumentar
106 min

Dokumentarfilmen 'Marina Abramovic: The Artist Is Present' handler om den serbiske performance-kunstner Marina Abramovic, der er kendt for at bruge sin krop som værktøj for derved at skubbe sine egne og publikums grænser. Og til tider endda risikere sit liv i processen.

Marina forbereder sig til en performance, som mange kunstkritikere vurderer til at blive den vigtigste milepæl i hendes karriere - en ny, stor retrospektiv udstilling af hendes arbejde på The Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Men for hende selv er der langt mere på spil.

Det er ikke bare en mulighed for at presse grænserne for performancekunst til det yderste. Det er også en enestående chance for én gang for alle at svare på kritikernes evindelige spørgsmål: "Hvorfor kan det overhovedet kaldes kunst?"

'The Artist Is Present' er titlen på Marina Abramovics udstilling fra den 14. marts til den 31. maj 2010 på MoMA i New York. Det er den største udstilling inden for performancekunst i MoMA's historie, bl.a. med en 736-timers statisk, lydløs forestilling, hvor kunstneren står helt stille i museets atrium, imens gæsterne på skift blev opfordret til at sidde overfor hende.

The Artist Is Present-udstillingen blev endda så populær, at et gratis computerspil baseret på udstillingen blev udgivet online i 2011.

Rating star
5
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.