Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Med koldt blod

Kan streames på
iTunes
'Med koldt blod' er baseret på virkelige hændelser. En novemberdag i 1959 blev en velanset gårdejer, hans kone og deres to teenagebørn brutalt myrdet i den lille Kansas-by Holcomb. Ingenting var tilsyneladende stjålet, og motivet var uklart.

Forfatteren Truman Capote vurderede straks, at hændelsen var noget særligt og tilbagte i de følgende år lange perioder i Holcomb. Ud af det voksede nonfiction-klassikeren ‘Med koldt blod’ (1966), der af nogle blev anklaget for at være så objektiv, at den næsten virkede uengageret.

Richard Brooks’ filmatisering fra 1967 er alt andet end uengageret. I en elegant struktur og stærke sort/hvide billeder går han tæt på de to unge drabsmænd – den brutale drømmer Perry Smith og den pragmatiske forbryder Dick Hickock – og følger dem fra det firedobbelte mord til deres dom og henrettelse. Brooks valgte at filme på den gård, hvor forbrydelsen skete, og så vidt som muligt anvendte han de involverede som statister – inklusiv bøddelen!

Resultatet er en helt igennem fremragende og virkelig rystende film, der udmærker sig ved Conrad Halls flotte kameraarbejde, Quincy Jones’ musik, en blændende slutsekvens og suverænt spil af Robert Blake og Scott Wilson i hovedrollerne. Filmen vises i en nyrestaureret digital version.
Rating star
5.5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.