Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Mig ejer ingen

Svensk drama med Mikael Persbrandt Læs mere
2014
Drama
110 min

Filmen 'Mig ejer ingen' foregår i 1970ernes Sverige, hvor klassekamp stadig er hverdag, og arbejderne kæmper dagligt for at få enderne til at mødes. Lisa bor sammen sin mor og sin far, Hasse, der samtidig er hendes bedste ven. Han er en lavtlønnet metalarbejder, men hvad han ikke har i penge, giver han i kærlighed til familien.

Derfor rammer det endnu hårdere, da moren vælger at forlade ham og Lisa. Selvom far og datter umiddelbart klarer sig igennem problemerne, begynder den tabte kærlighed at tage hårdt på Hasse, og alkoholen fylder mere og mere i hans liv.

At Mikael Persbrandt (Hævnen) er en dygtig skuespiller, hersker der næppe tvivl om. Men i ’Mig ejer ingen’ presser han endnu engang talentet til det yderste for at skildre alenefaren Hasse, der kæmper for at give sin datter en ordentlig opvækst trods få midler og for meget spiritus.

I sin socialrealistiske skildring af far og datter minder filmen om Nils Malmros’ ’Skønheden og udyret’ (1983), men der er også elementer af Ingmar Bergman og Lukas Moodysson i det rørende drama. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.8
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.