Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Millennium 25 års jubilæum

Drama
120 min

I oktober kan den kultdyrkede seriemorder-serie 'Millennium' med Lance Henriksen fejre 25-års jubilæum.

Det fejrer Valby kino i samarbejde med "Sammensværgelsen - en dansk X-Files podcast" ved at vise seriens to første afsnit, nemlig 'Pilot' og 'Gehenna'.

Serien følger efterforskeren Frank Black (Lance Henriksen), der med en særlig evne til at se med morderens øjne hjælper med at opklare en række bestialske og brutale mord. Han bliver en del af den såkaldt Millennium-gruppe, som også viser sig at have sin egen agenda.

'Millennium' er skabt af X-Files-bagmanden Chris Carter og betragtes som en søster-serie til den populære sci-fi serie med Mulder og Scully. Serien fik premiere i 1996 og kørte i tre sæsoner frem til 1999, men blev afrundet med et afsnit i 'The X-Files'.

Det meget mørke univers med filosofiske og religiøse reflektioner og seksuelt undertrykte seriemordere gjorde 'Millennium' til en unik størrelse i samtid, der trods et fast følge af fans, aldrig opnåede samme succes som 'The X-Files'. Den har dog fået en kultstatus i eftertiden, og senest udkom der en dokumentar i 2019 som dykker mere ned i seriens mange lag.

Lance Henriksen opnåede ligeledes at blive Golden Globe-nomineret for alle tre sæsoner af serien.

Aftenen indledes med en introduktion af Sammensværgelsen-vært og X-Files-nørd, kino.dk's Daniel Hartvig, som vil præsentere det dystre univers, fortælle om Chris Carters ambition og seriens tunge skæbne.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere krimier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.