Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Milos Forman - What Doesn't Kill You

Portræt af mesterinstruktøren Læs mere
2013
Dokumentar
100 min

Filmen 'Milos Forman - What Doesen't Kill You' handler om Milos Forman, der er en de mest respekterede instruktører i filmverdenen

I denne dokumentarfilm fortæller han om sit liv, sin familie og indflydelsen, der har ligget til grund for karrierens forskelligartede værker. Tjekken, der er født Jan Tomas Forman, mistede begge sine forældre i koncentrationslejren Auschwitz.

Formans tidlige film blev en væsentlig del af den tjekkoslovakiske nybølge med 'Sorte Peter' (1964) og ’Brandmænd i fyr og flamme’ 
(1967) som markante eksempler. Herefter gik turen til USA, hvor han bl.a. vandt to Oscars for Bedste instruktion for henholdsvis ’Gøgereden’ (1975) og ’Amadeus’ (1984).

Senere blev karrieren mere svingende med både en Oscar-nominering for ’Folket mod Larry Flynt’ (1996) og ros for Jim Carrey-
filmen ’Man on the Moon’ (1999), men også kritik for ’Goyas Ghost’ (2006), der indtil videre er hans seneste film på amerikansk grund.

Dokumentarfilmen '
Milos Forman: What Doesn’t Kill You', byder på hidtil ukendte klip og nye interviews med skuespillere som Javier Bardem, Michael Douglas og Natalie Portman samt mange flere.

På premieredagen den 2. februar modtager Forman en Directors Guild of America-pris for sit mangeårige virke i filmbranchen.

Rating star
3.5
/6
Brugerne
Rating star
3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.