Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Monsieur Lazhar

Oscar-nomineret canadisk drama Læs mere
2012
Drama
94 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Det canadiske drama 'Monsieur Lazhar' handler om den midaldrende Bachir Lazhar (Mohammed Fellag), der pga. uroligheder i sit hjemland, Algeriet, søger og opnår politisk asyl i Canada, nærmere bestemt det fransktalende Quebec.

Da et vikariat dukker op på en lokal folkeskole, ser han sit snit til at bruge sine mange års erfaring som skolelærer. Bachir kan dog se frem til en ekstra udfordring, idet stillingen kun blev ledig, fordi den tidligere lærer hængte sig i klasseværelset.

Begivenheden har naturligvis præget hele skolen, så det er noget af en opgave, Bachir er kommet på. Og da hans hjemland igen er sikkert at rejse tilbage til, må han træffe nogle svære valg.

'Monsieur Lazhar' blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film - dog uden at vinde. Den modtog derimod Publikumsprisen på CPH PIX tidligere i år, foruden 21 andre priser rundt om i verden.

Instruktøren Philippe Falardeau viste allerede sit talent på de danske breddegrader med dramaet 'Det er ikke mig... jeg sværger!' fra 2008.

Rating star
4.1
/6
Brugerne
Rating star
4.2
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.