Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Münchhausens fantastiske oplevelser (1962)

1969
83 min
Kan streames på
iTunes

'Baron Münchausens fantastiske oplevelser' er et visuelt overflødighedshorn fra ende til anden, hvor live action og animation smelter sammen og bliver til ren magi. Det er ikke uden grund, at instruktøren og animatoren Karel Zeman blev kaldt 'den tjekkiske Méliès'. Zemans fortolkning af Erich Raspes litterære figur er - som Zeman selv - langt hævet over historie, videnskab og virkelighed.

Den første mand på månen er lige landet. Det er et stort øjeblik! Men vent, Baron Münchausen er der allerede, og giver som opmuntring et lift tilbage til jorden i et skib drevet frem af bevingede heste. Herfra hvirvles astronauten med på baronens farverige eventyr, hvor de redder en prinsesse i nød og besejrer Sultanens flåde, blot for at ende i vommen af en hval. Og det er kun den halve historie.

Vi viser en flot digital restaureret udgave af ‘Münchausens fantastiske oplevelser', som er en del af projektet 'Restoring The World of Fantasy'. Projektpartnere er The Czech Film Foundation, The Karel Zeman Museum og Czech Television i samarbejde Universal Production Partners.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.