Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

My Blueberry Nights - Wong Kar-wai

1969
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster
Wong Kar-wais første amerikanske film blev af mange set som en bagatel. Men bagatel er også navnet på en dessert bestående af wienerbrød, flødecreme, frisk frugt og flødeskum – og hånden på hjertet, hvem kan ikke klare en bid af det?

Vi er tilmed i kageterritorium i fortællingen. ’My Blueberry Nights’ er et vemodigt romantisk drama om den unge, melankolske Elizabeth (spillet af sangerinden Norah Jones), der er blevet forladt af sin kæreste og livsforvirret havner på den lille fortovscafé drevet af britiske Jeremy (Jude Law).

Han deler den observation med hende, at når alle hans kager er spist, står blåbærtærten altid urørt tilbage: Det er desserten, ingen vil have. Lizzie bestiller prompte et stykke, så et mere, og åbner for en samtale, der vipper på kanten til romance. Samtidig fortæller hun, at hun har besluttet sig for at tage på rejse på tværs af USA for at finde sit sande jeg.

Fra Tennessee til Nevada møder Elizabeth (som afprøver nye navne til sig selv undervejs) en farverig stribe mennesker – og sender postkort til Jeremy, der gør, hvad han kan for at spore hende

Hvordan finder man egentlig sig selv? Hvornår ved man, om man har fundet en, at være sig selv sammen med? Og skulle man ikke lige tage et stykke blåbærtærte mere?

Wong Kar-wai har lavet et eksistentielt drama, der måske kunne stå på bagsiden af et frimærke, men det smager mere af bagatel end af frimærke. Og så er det er fuld af smægtende billeder, længselsfulde blikke, rendyrket americana og Hollywood-stjerner som Natalie Portman og Rachel Weisz. Blåbærtærte bliver aldrig det samme igen.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.