Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Mysterious Object at Noon - Apichatpong

1969
Apichatpong Weerasethakul – Cannes-vinder og på nogle punkter Thailands svar på Lars von Trier – var til denne film inspireret af den surrealistiske fortælleteknik cadavre exquis, hvor forfattere på skift tilføjer en ny linje til en tekst uden at se den foregående.

I 'Mysterious Object at Noon' interviewer han fiskesovs-sælgere, bønder og frugthandlere om deres liv, men lader dem også hver især bidrage til en hastigt voksende fiktiv historie om en handicappet dreng, hans lærerinde og titlens mystiske objekt.

Resultatet er et fint vævet og uudgrundeligt billede af Thailand, hvor man ikke altid kan skelne mellem fakta og fiktion. En helt bevidst pointe, der illustrerer thailændernes overleverede forkærlighed for – og tro på – mundtlige fortællinger, spøgelser og mystiske objekter.

Den smukt restaurerede kopi kan vi takke Det Østrigske Filmmuseum i Wien for, og den fik ganske unikt repremiere på Venedig-festivalen 2013 blot 13 år efter sin urpremiere.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.