Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Når vinden rejser sig

Hayao Miyazakis sidste film Læs mere
2014
Animation
126 min
Kan streames på
Netflix

Filmen 'Når vinden rejser sig' handler om den unge, japanske provinsdreng Jiro, der drømmer om at flyve. Men fordi han er nærsynet, kan han ikke blive pilot, og i stedet kaster han sig over at designe fly. Inspireret af den italienske flydesigner Caproni sætter han alt ind på at skabe et flyvende kunstværk.

I 1927 ansættes han på en af Japans førende flyfabrikker, hvor han får til opgave at konstruere kampfly til den japanske hær. Samtidig betages han af den smukke Nahoko, som han mødte mange år tidligere under et voldsomt jordskælv, men nu har skæbnen ført dem sammen igen.

Den 73-årige instruktør Hayao Miyazaki har erklæret ’Når vinden rejser sig’ som sin sidste film, og der er tale om en biografisk, fantasifuld skildring af Jiro Horikoshi, der var en af Japans fremmeste flydesignere.

Fascinationen af flyvning og de højere luftlag er ikke til at tage fejl af og går tilbage til Miyazakis tidligere værker som ’Laputa: Slottet i himlen’ (1986) og ’Porco Rosso’ (1992).

Filmen vises i den japanske originalversion med danske undertekster. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.9
/6
Brugerne
Rating star
4.7
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.