Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Nick Cave: 20.000 dage på Jorden

En dag i Nick Caves liv Læs mere
2014
Dokumentar
97 min

Filmen 'Nick Cave: 20.000 dage på Jorden' handler om musikeren Nick Cave.

Han står op om morgenen. Han drikker kaffe. Han skriver. Han spiser frokost. Han skriver igen. Han kører bil. Han besøger en ven. Han har samtaler. Han har erindringer om samtaler. Han indspiller musik. Han tænker tilbage. Han fortæller om sin barndom. Han fortæller historier. Han går på scenen. Han giver koncert. Han forlader scenen.

Portrættet af den 57-årige australske musiker, Nick Cave, er mindst lige så ambitiøs og selvoptaget, som det er en ærlig, nyskabende dokumentar om en stor musiker. 

Filmen er langt fra de traditionelle biografier, der kronologisk fortæller historien bag en kunstners karriere. Med sin blanding af konstruerede samtaler (bl.a. med Kylie Minogue) og optagelser fra studiet, er der både tale om en filmisk bedrift og en sjælden mulighed for at komme bare lidt tættere på Nick Cave. 

’20.000 dage på Jorden’ har Caves seneste studiealbum, ’Push the Sky Away’ fra 2013, som sit musikalske omdrejningspunkt. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.9
/6
Brugerne
Rating star
4.6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere musikfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.