Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Night Watchman

'The Night Watchman' er franske Claire Denis’ stemningsfulde portræt af landsmanden og den berømte instruktør Jacques Rivette. Den giver et fintfølende billede af, hvem og hvordan Rivette egentlig var - og blotlægger også, hvad Rivette har betydet for fransk film.

Er det tilfældigt, at filmen er optaget i udkanter og afkroge af et labyrintisk Paris? Eller at mange af dens mørke og skyggefulde billeder indrammer den del af skumringen, som franskmændene kalder ‘den blå time’?

Rivettes ven, den begavede filmkritiker Serge Daney, gør ham selskab som samtalepartner og åndsfælle, og man bliver ikke blot klogere på den enigmatiske cineast selv, men også på det medium, han viede sit liv og sine tanker til.

'The Night Watchman' (‘Le veilleur’) er lavet som en del af den fortløbende serie ‘Cinéastes de notre temps’, hvor visionære filmskabere inviteres til at portrættere hinanden. Rivette har selv portrætteret Jean Renoir i samme serie.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.