Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set
Originaltitlen ’Bakûr’ refererer til det nordlige Kurdistan i Tyrkiet og er bl.a. instrueret af instruktøren Çayan Demirel, som bl.a. stod bag den prisbelønnede dokumentar ’Prison no. 5’ (2009).

Filmen tager udgangspunkt i den 37 år lange konflikt mellem Det Kurdiske Arbejderparti (PKK) og den tyrkiske regering. Dokumentaren er et objektivt forsøg på at få svar på spørgsmål som: Hvad er PKK's opfattelse af staten, retfærdighed og myndighed? Hvordan er dens relation til folket? Hvordan udviklede den kurdiske bevægelse sig til en kamp for frihed bygget på kvindernes frihedsbevægelse?

’North’ introducerer kvinder og mænd, som har valgt en væbnet modstand for at skabe en ny fremtid. Under Istanbul International Film Festival i 2015 skulle filmen have været vist, men ’North’ myndighederne trak visningstilladelsen tilbage kort før visningen. I solidaritet trak flere internationale instruktører deres film ud af programmet.
Rating star
1
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.