Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Olmo & the Seagull

Dokumentar
82 min

Olivia (Olivia Corsini) er skuespiller ved et kendt parisisk teater. Hun elsker sin krævende, men også personligt berigende, profession. Hendes kæreste og livsledsager, Serge (Serge Nicolaï), er også hendes kollega på scenen.

Sammen med teaterkompagniet, det legendariske Théâtre du Soleil, øver de på en opsætning af Tjekovs “Mågen”, som skal på en stor international turné. Prøverne skrider planmæssigt frem indtil Olivia bliver stillet overfor et af de mest fundamentale valg i en moderne kvindes liv; et dilemma mellem at dedikere sig til sin karriere eller at blive mor og starte en familie. Transformationen fra kvinde til mor byder på en del ændringer og selvom lykken over graviditeten er stor, trænger der sig også svære følelser og  udfordringer på.

Filmen vender virkeligheden på hovedet, idet skuespillerne spiller sig selv i deres eget liv. I samvær med dem opfordres vi til at reflektere over, hvad der er virkelighed og hvad der er forestillingen om den?

'Olmo & the Seagull' er instrueret af danske Lea Glob og Petra Costa fra Brasilien i et instruktørsamarbejde, som blev til på opfordring af DOX:LAB.  Filmen vandt NORDIC:DOX AWARD ved festivalen CPH:DOX og Young Jury AWARD ved den prestigefulde LUCARNO Filmfestival i august 2015.

I Nordisk Film Biografer Aarhus C vises filmen med et oplæg: Lene Johansen i snak med instruktør Lea Glob og skuespillerinden Sara Hjort Ditlevsen, lige nu aktuel i titelrollen i August Strindbergs stykke 'Frøken Julie' fra 1888 på Århus Teater. Snakken vil forme sig om 'Frøken Julie' og moderne kvinderoller og hvordan vi ser os selv.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.