Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Out 1: Noli me tangere 1:2

'Out 1', Jacques Rivettes legendariske og næsten 13 timer lange magnum opus er filmkunstens svar på Mount Everest, og et værk, som flere har hørt om end set.

Den helt igennem improviserede handling tager afsæt i Balzacs novelle ‘De tretten’ og placerer nybølge-ikonerne Jean-Pierre Léaud og Juliet i midten af et sært komplot, der inkluderer to teatertrupper og sættes i gang af nogle mystiske breve, der dukker op og forsvinder igen i løbet af filmens mange timer.

Filmens egentlige ærinde er dog dens egen tilblivelse. Rivette udvisker målrettet grænsen mellem filmen som værk og tilblivelsen som socialt-cinematisk eksperiment. ‘Out 1’ er det mest kompromisløse svar på spørgsmålet om, hvor det var muligt for filmkunsten at bevæge sig hen efter det store nulpunkt i ‘68’: Her er vitterlig en film, hvor auteur-begrebet er opløst, og formen absolut fri. Bemærk instruktørkollegaen Eric Rohmer i en cameo-rolle som Balzac-ekspert.

Filmen vises over to dage med 30 minutters midterpause hver dag. Billetpris: 100/80 kr. per dag.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.