Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Outrage - Golden Days

Kan streames på
SF Anytime Blockbuster
Fallback image

”V-ordet” nævnes ikke en eneste gang, men feminist-ikonet Ida Lupinos oversete perle ’Outrage’ leverer ifølge avisen The New Yorkers ”et intimt, smerteligt og analytisk blik på det, vi i dag kalder voldtægtskultur.

Ida Lupino var den eneste kvindelige filminstruktør, der arbejdede inden for Hollywoods studie-system i 1950’erne – og indimellem også udenfor, hvilket gav større frihed og mere sammenhængende film. På sit eget produktionsselskab skrev og instruerede hun en række film, der brød sociale tabuer – men stadig pakket ind i B-filmens spændings-antræk, der gjorde det lettere at trodse den strenge moralske censur (kaldet the Hays Code), som Hollywood havde indstiftet for at beskytte sig selv mod puritanske og mediepolitiske shitstorms.

I disse #MeToo-tider er Ida Lupinos film ikke blevet mindre aktuelle. Bl.a. skildrede hun uønsket graviditet, bigami og voldtægt – og ingen steder mere forarget end i denne milepæl af en spændingsfilm om en voldtægt og dens konsekvenser. Ann (Mala Powers) arbejder i en Californisk lilleby og er lykkeligt forelsket i Joe. En aften bliver hun dog forfulgt af en misundelig bejler. Symptomatisk nok for den juridiske afmagt, der præger tiden, forbliver gerningsmanden navnløs.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.