Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Panserkrydseren Potemkin (1925)

Drama
75 min
Kan streames på
Amazon Prime

Stumfilmen 'Panserkrydseren Potemkin' handler om mytteriet på Sortehavsflåden i 1905, og det efterfølgende oprør mod det russiske zarstyre.

Efter at have fået serveret råddent kød med maddiker, beslutter matroserne på Potemkin, under ledelse af matrosen Vakulinchuk at gøre oprør mod de tyranniske officerer.

De samles ved den berømte Odessa-trappe, hvor oprøret når nye højder, da civile slutter sig til, for at vise deres støtte til matroserne.

Det klassiske, filmiske mesterværk 'Panserkrydseren Potemkin' af Sergei Eisenstein fra 1925 genopsættes i de danske biografer i 2016 med en ny restaureret digital kopi med musik af og med Peter Peter (eks-Bleeder, eks- Sort sol), Christian Rønn, og (eks. Hotel Hunger) trommeslager Freddie Pedersen.

Eisenstein var kendt for en montage-teknik, hvor samspil mellem scenerne skulle skabe en helt fjerde betydning. Blandt andet illustreret ved filmens berømte sammenklipning af en barnevogn, der ruller ned ad en trappe, hvor man ser den fra mange vinkler, mens voldsomme kampscener er i gang. 

Samme montageteknik har Peter Peter og Christian Rønn anvendt i deres komposition, hvor musikken blander unge guitarriff, stemningsfuld akustisk guitar, urovækkende keyboardtoner, æteriske elektroniske lyde, og Freddie Pedersens dynamiske slagtøjsspil.

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.