Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Paris tilhører os

Kan streames på
SF Anytime Grand Hjemmebio Blockbuster
'Paris tilhørfer os' er en moderne film noir – og en cinefil kritikers debut som instruktør - nemlig den nyligt afdøde Jacques Rivette.

Den unge studine Anne (Betty Schneider) bliver involveret i en kreds af parisiske eksistentialister, der er i færd med at sætte et teaterstykke op. Samtidig er de tindrende paranoide og tror, at en global sammensværgelse lurer. Det kryptiske koldkrigs(kom)plot forbliver imidlertid ude af syne og udspiller sig alene i dialogen.

‘Paris tilhører os’ kan ses som summen af den unge Rivettes idealiserede forestillinger om film: Her er alvorsfuldhed og perfektionistiske sort/hvide billeder, der står i skarp opposition til samtidens jazzede, ungdommelige nybølge-hits – og også til Rivettes senere, langt friere film.

En outsiders værk, personligt og paradoksalt – og det første trin i et af de mest radikalt selvfornyende livsværker nogensinde.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.