Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Pawn Sacrifice - Sidste træk

Tobey Maguire i skakopgør Læs mere
2015
Drama
114 min

Bobby Fischer vokser i filmen 'Pawn Sacrifice - Sidste træk' op i et jødisk miljø i New York.

Allerede som helt ung viser han sig som et vidunderbarn med talent for skak, men mens han nedlægger den ene modstander efter den anden, begynder Bobby også at udvise tegn på vrangforestillinger.

Talentet fornægter sig dog ikke, og da han som voksen skal repræsentere USA i verdensmesterskabet mod storfavoritten fra Sovjetunionen, Boris Spassky, bliver det en kamp både på og ved siden af skakbrættet.

Dramaet 'Pawn Sacrifice - Sidste træk' er baseret på de virkelige hændelser omkring verdensmesterskabet i skak i år 1972, der blev selve symbolet på magtkampen mellem USA og Sovjetunionen.

Siden titelrollen i Sam Raimis tre Spider-Man-film har det været relativt sparsomt med markante hovedroller til Tobey Maguire. Han var publikums holdepunkt over for Leonardo DiCaprio, der dog stjal billedet i Den store Gatsby, men i 'Pawn Sacrifice' har han den karismatiske hovedrolle som Fischer, der lider af tvangstanker og paranoia.

Liev Schreiber fra bl.a. The Manchurian Candidate har rollen som hans russiske modstander, og filmen viser ind imellem skakmesterskabet fra Spasskys side.

Instruktøren af 'Pawn Sacrifice - Sidste træk' har tidligere stået bag film som Love and Other DrugsBlood Diamond og The Last Samurai. Fischers legendariske skakmesterskab blev også skildret i den roste dokumentar Bobby Fischer Against the World. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.1
/6
Brugerne
Rating star
3.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.