Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Phoenix

Fortidens skygge Læs mere
2015
Drama
98 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Dramaet 'Phoenix' handler om Nelly, en overlevende kz-fange, der har fået foretaget en omfattende ansigtsoperation.

Da hun vågner op på hospitalet, har hun midlertidigt mistet stemmen, men drømmen om at blive genforenet med sin mand, Johnny, lever stadig. Men han genkender ikke sin transformerede hustru, og samtidig lyder rygtet, at han i virkeligheden angav Nelly til nazisterne.

Snart igangsættes et udspekuleret, psykologisk spil mellem ægteparret.

Instruktøren er Christian Petzold, som modtog kritikerprisen på festivalen i San Sebastian for sin film om Nelly og Johnny. Gennembrudsåret for den 54-årige filmskaber var 2012, hvor tyskeren stod bag den prisvindende Barbara.

Petzold har givet genvalg til skuespillerne Nina Hoss og Ronald Zehrfeld fra netop 'Barbara', men denne gang er handlingen flyttet fra 1980ernes Østtyskland til tiden umiddelbart efter Anden Verdenskrig.

'Phoenix' er et psykologisk kammerspil, der trækker veksler på især Rainer Werner Fassbinders melodramaer men også Alfred Hitchcocks Vertigo. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.5
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.