Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Possessed by Djinn

I 'Posseed by Djin' står to læger i fuldt ornat ved siden af et obduktionsbord og prøver at enes om, hvem der skal fortælle historien om fire-årige Aya. Scenen sætter filmens tone: Det er på en gang fuldstændig surreelt og blodig virkelighed, at troen på dæmoner - de såkaldte djinn - er vandret fra præislamisk overtro og ind i nutidens islam.

Mange er overbevist om, at djin’er lever i en parallel verden, men indimellem ‘krydser over’ og påvirker mennesker psykisk, seksuelt, økonomisk eller politisk. Dokumentaristen Dalia Al Kury forfølger en nyhedshistorie om en jordansk mand, der har dræbt sin fire-årige datter, som han hævder var påvirket af en djinn.

Det bliver en svær jagt, men også en medrivende, sansemættet og meget personlig historie om nutidige traditioner. Men også om, hvordan djinn-forklaringen nogle gange fremstår som en lempelig begrundelse, når overgreb og sygdomme savner forkaringer eller ansvarstilskrivning.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.