Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Precious

Prisbelønnet drama Læs mere
2010
Drama
104 min
Kan streames på
Blockbuster

Dramaet 'Precious' er historien om Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe), en 16-årig afro-amerikansk pige med et liv, ingen vil misunde. 

Precious bor i Harlem, er gravid for anden gang med sin far; en far, som i øvrigt ikke tilbringer tid sammen med sin familie. Hjemme må hun uafladeligt stå på nakken for sin mor (Mo'Nique), en højtråbende og aggressiv kvinde, som mishandler hende både fysisk og psykisk.

Skolen er ét stort kaos og Precious er nået til niende klasse med gode karakterer, men gemmer på endnu en frygtelig hemmelighed: Hun kan hverken læse eller skrive.

Precious bliver presset fra alle sider, men hun kommer aldrig ned med nakken. Bag sit uanfægtede ydre gemmer sig nemlig en både begavet og nysgerrig pige med en spirende fornemmelse for, at der eksisterer et alternativ for hende her i livet.

Truet med udvisning bliver Precious tilbudt muligheden for at blive overflyttet til en alternativ skole, og hendes instinkter fortæller hende, at det er den chance, hun har ventet på.

'Precious' vandt tre priser på Sundance-festivalen, inkl. hovedprisen, publikumsprisen i Toronto samt to Oscars for Mo'niques birolle og Bedste manuskript baseret på andet forlæg.

Rating star
4.8
/6
Brugerne
Rating star
4.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.